4.7 Sterren uit 88 Google reviews!

Rouwkrans of Herdenkingskrans

Bent u op zoek naar een rouwkrans of herdenkingskrans voor een uitvaart of herdenking?
Wij hebben een groot aanbod van geschikte rouwkransen.
Wij leveren rouwkransen voor alle gelegenheden.

Wat is een rouwkrans?

Een rouwkrans is geschikt voor diverse gelegenheden. Niet alleen bij een uitvaart of begrafenis, maar ook voor een kranslegging of een herdenkingsbijeenkomst. Een herdenkingskrans of rouwkrans maken  is een vakmanschap waar veel kennis en techniek voor nodig is. Zo is het belangrijk dat de krans stevig in elkaar zit en de juiste vorm heeft en houdt. Bovendien moet de rouwkrans bij een kranslegging draagbaar zijn en een aantal dagen mooi blijven.

Op deze pagina hebben wij een selectie van onze rouwkransen afgebeeld. Zit uw ideale rouwkrans hier niet tussen? Geen probleem. Het maken van een rouwkrans is in de meeste gevallen maatwerk, waardoor wij ook uw rouwkrans in een bepaalde kleur of thema kunnen maken.

Wat voor rouwkransen bestaan er?

Grofweg zijn er twee soorten rouwkransen, de traditionele herdenkingskrans en de ajourkrans. De traditionele krans is een stevige krans van een ondergrond van bladmaterialen zoals laurierbladeren, maar er kan ook gevarieerd worden met ranken klimop, eucalyptusblad en Hedera bessen. Zo wordt de ondergrond minder statisch en krijgt de rouwkrans een speels en wild effect, zodat het meer een veld-achtig en losgebonden uitstraling heeft. Dit is een trend die de laatste jaren steeds vaker is terug te zien in het bloemwerk van deze tijd.

Een ondergrond van laurierblad is het meest geschikt voor een herdenkingskrans met een klassieke uitstraling. Op deze krans zit een toef van bloemen, meestal in halve maan vorm, zodat de vorm mooi  meeloopt met de krans.

De Ajourkrans is een krans vervaardigd op een ondergrond van oasis. Rondom de rouwkrans wordt deze gestoken met bloemen ter decoratie. De ajourkrans is zowel te verkrijgen in grote als in kleine maten.

Een rouwkrans kan neergelegd worden of  worden opgehangen. Wij hebben een aantal standaarden die wij in bruikleen meeleveren. Wil u gebruik maken van een standaard, dan kunt u dat in uw bestelling aan ons meegeven.

Hoe lang van tevoren moet ik een rouwkrans bestellen?

Graag willen we uw bestelling 3 dagen van tevoren binnen hebben. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat uw bloemen goed zijn gerijpt en ze op zijn mooist zijn op de dag van de plechtigheid. Wilt u toch graag een rouwkrans voor vandaag of morgen bestellen? Dat is bij ons zeker mogelijk. De rouwkrans kan dan iets afwijken, dan de rouwkrans die op de afbeelding is weergegeven.

G-RRSJZ3BG44