Waar laat ik rouwbloemen bezorgen?

  • Geplaatst op
  • Door Blossom Bloemisterij
  • 0
Waar laat ik rouwbloemen bezorgen?

Het kan soms erg verwarrend zijn om rouwbloemen te versturen. Naar wie stuur je de rouwbloemen, naar de overledene of naar de nabestaande? Stuur je de rouwbloemen naar het crematorium, naar een huisadres, of naar het uitvaartcentrum? Hieronder leggen we u uitgebreid uit, waar u uw rouwbloemen naartoe kunt zenden en aan wie u ze kunt richten.

Waar verstuur je een rouwboeket naar toe?

Het versturen van een rouwstuk of rouwboeket is niet iets wat u vaak doet. Het is dan ook niet gek dat er vragen zijn over de normale gang van zaken met het bestellen en bezorgen van een rouwstuk. Het meest gebruikelijk is het om uw rouwstuk of rouwboeket te laten bezorgen op het adres waar de overledene is opgebaard. Ook wanneer er geen bezoek is, kunnen op dit adres vaak wel de rouwbloemen voor de overledene bezorgd worden. Vervolgens zorgt de uitvaartondernemer er voor dat de rouwbloemen met de uitvaartstoet mee gaan naar de locatie van de dienst. Ook verzorgt de uitvaartondernemer er voor dat de bloemen goed verzorgd worden, zodat deze zeker 5 dagen mooi blijven. Het is dus geen enkel probleem om een rouwboeket een aantal dagen voor de uitvaart te bezorgen. 

Rouwstuk verzenden naar uitvaartcentrum

Het is ook mogelijk om een rouwstuk te laten bezorgen bij de begraafplaats of het crematorium. Bijvoorbeeld omdat u geen adres van heeft van het uitvaartcentrum of als er niet voldoende tijd is om deze hier te laten bezorgen. Kies er dan voor om de bloemen op de dag van de uitvaart te bezorgen, mits de uitvaart in de middag is. Indien de uitvaart 's ochtends is, kunt u het rouwstuk het beste een dag van tevoren laten bezorgen. Blossom Bloemisterij bezorgt de rouwstukken op de locatie naar keuze. Let wel goed op dat u in de opmerking vermeldt wanneer, waar en hoelaat de uitvaart is zodat onze medewerkers hier rekening mee kunnen houden.

Aan wie adresseer je een rouwboeket of rouwstuk?

Het lijkt vreemd om een rouwboeket te adresseren aan de overledene. Echter is dit wel de normale gang van zaken. Zorg dus dat u een rouwboeket altijd naar de overledene stuurt. Wilt u ook de nabestaanden een extra hart onder de riem steken? Kies dan voor een normaal boeket of een condoleance boeket. Dit is een normaal boeket, maar dan in stemmige kleuren.

Advies nodig over rouwstukken?

Wij begrijpen dat het versturen van een rouwboeket emotioneel kan zijn en dat u hierbij hulp nodig heeft. Bij Blossom Bloemisterij hebben wij jarenlang ervaring met het schikken en bezorgen van rouwboeketten. U kunt met vragen altijd terecht in onze winkel of door te bellen met één van onze medewerkers. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
G-RRSJZ3BG44